Diary 2004

Leon4Russia.info

The requested page could not be found (404). This is the default page.

Diary 2004

Leon Meijer's diary

You can read the diary on this page or download the word document by clicking this link

Select day [1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25]


Day 1

Dag 1 zaterdag 10 juli

Tijd:
Ru: 23:59
Nl: 22:01

Vandaag was de grote dag, ik zou naar Rusland gaan voor drie weken. Ik vond het allemaal heel erg spannend. Ook omdat ik voor het eerst zou gaan vliegen. Ik was vandaag als vroeg op om nog wat dingen te doen zoals wat mp3 op m’n mp3 speler zetten. Om 9:00 gingen we met de auto naar Schiphol Nick en Davy gingen ook mee.

Op Schiphol moesten we lang staan om in te checken. Rond 12:00 kon ik eindelijk door de douanen heen, daarvoor heb ik afscheid van m’n ouders en Nick en Davy genomen en toen gingen we naar het vliegtuig dat was best ver lopen toen we eindelijk in het vliegtuig zaten moesten we best lang wachten voordat we opstegen. Het was best eng allemaal. Na ongeveer een uur vliegen kregen we iets te eten we kregen nootjes met iets fris en daarna reist met kip en een broodje het was best lekker. Om 16:40 (ru: 18:40) landen we op Moskou Airport. We hebben hier een aantal dingen besproken voor morgen. Daarna gingen we met de auto naar ons gastgezin. Ik zat in het gezin bij Karel en Rutger. Best gezellig, we zitten bij Sveta. Sveta is erg aardig we mogen van haar erg veel, ik heb ook nog op de pc gezeten op msn met Nick en Davy. Ook heb ik een e-mail naar m’n ouders gestuurd. Over hoe de reis was e.d. we hebben ook nog gegeten om 22:00! (20:00 NL) We hebben wat gepraat over school e.d. nog wat muziek geluisterd en op msn gezeten. Daarna zijn we gaan slapen, er was een 2 persoonsbed en een slaapbank.

Day 2

Dag 2 zondag 11 juli

Tijd:
Ru: 0:04
Nl: 22:04

We zijn vanmorgen om 10:30 richting de metro gelopen om met de hele Nederlandse groep Moskou in te gaan. We hebben een aantal gebouwen bekeken en wat foto’s gemaakt. Ook hebben we nog geld gewisseld. Na een hele tijd gelopen te hebben zijn we wat gaan eten in een Restaurant daarna zijn we naar een postkantoor gegaan om kaarten en postzegels te kopen, maar het kantoor ging pas om 15:00 open dus zijn we maar weer doorgelopen Om 16:00 gingen we met de metro weer terug naar ons gastgezin we hebben hier wat gegeten. Na het eten heb ik op msn gezeten met m’n ouders en vrienden dat was er leuk :P

Daarna hebben we nog Thee gedronken dat was zeer gezellig omdat de vader van Sveta na een half uur. Besjes op tafel zette dus wij dachten ooh lekker… dus ik pak er een stuk of 3 uit het schaaltje en eet ze op…. Nou en die dingen waren nogal bitter en zuur bah. Dus ik probeer hem te zeggen dat ze bitter zijn maar hoe? We hebben zowat een uur zitten lachen toen liet hij na een tijdje een grote pot bessensap zien toen warden we nog meliger…

Na het geleuter zijn we achter de pc gaan zitten om wat muziek te downloaden daar zijn we lang mee bezig geweest en zo sloten we dag 2 af.

Day 3

Dag 3 maandag 12 juli
Tijd:
Ru 22:45
Nl 20:45

We zijn vanmorgen weer met de metro naar een plaatsje in Moskou gegaan we hebben hier een klooster bezocht. We hebben verschillende gebouwen (Die bij het klooster waren) bezocht. Ook hebben we hier wat kaarten gekocht. Daarna zijn we naar een winkeltje gegaan waar we wat eten en drinken hebben gekocht voor de treinreis. Ook hebben we nog Pingels gekocht in een supermarkt. In die supermark zoals vele in Rusland is het een regel dat je je spullen (tassen e.d.) in een kluisje doet, toen we terug waren bij Sveta hebben we wat muziek gedownload/geluisterd op msn gezeten. Ik heb ook nog wat mp3 op mijn mp3 speler gezet die alweer kapot is!.

‘s Avonds hebben we nog gegeten en geklets. Om 20:00 zijn we richting het station gegaan. Het was hier erg druk en rumoerig en moesten 110 man in een trein van 600m. Ook de zware bagage moest mee de trein in. Dit was een heel geduw en getrek. Toen we allemaal in de trein zaten hebben we de bagage opgeborgen en wat gedronken in de trein hebben we 1st kennis met onze familie gemaakt. Ik zit bij Karel en Martje en een paar Russen in de familie. We hebben in de trein niet veel bijzonders gedaan dan wat gelezen, geschreven en gepraat.

Om ±23:00 hebben we de bedden opgemaakt. Rond 1:00 zijn we gaan slapen. Wat in een trein waarschijnlijk niet alles is. . . . .

Day 4

Dag 4 dinsdag 13 juli

Ru: woensdag 14 juli: 19:04
NL: 17:04

. . . . . Het slapen in de trein viel eigenlijk wel mee. Ik was rond 6:00 wakker. We hebben ‘s morgens een soort kennismakingsspel gedaan. We hebben verder niet veel meer in de trein gedaan dan kletsen en ook gegeten. Er was ook een probleempje want we hadden geen blikkenopener bij ons. Dus hebben we een zakmesb-likenopener gebruikt (dat in Rusland heel normaal blijkt te zijn.)

Rond 22:45 waren we op het station (na ongeveer 28 uur in de trein te hebben gezeten) Vanaf het station zijn we per bus naar het kamp adres gegaan. We hebben hier de kamers ingedeeld. Ik zit bij Karel, Colja en Oleg en Maxime (Max) op de kamer. Dit vonden Karel en ik niet zo leuk omdat we in de trein al ellende voelde aankomen omdat Colja en Oleg de hele tijd zaten te kloten (niet bij ons maar gewoon in de trein en bij anderen). Maar deze indeling was niet definitief. Dit deden ze ook op de kamer Colja liep met aanstekers door de kamer en met deo te spuiten, dit bleek omdat er nogal wat muggen zaten, (JA hij is bang voor muggen). We hebben het gelijk tegen de leiding gezegd. Daarna zijn we gaan slapen.

De kamer was erg slecht, de bedden zijn of te hard (het stapelbed) en de andere bedden hebben vreselijk vervelende veren. De badkamer is een kamer(?) van ongeveer 1,5m2. er staat een WC in het midden een douche links, de wasbak hangt op half 11 aan de muur. Ook het water van het douchen, blijft op de grond liggen en loopt nauwelijks weg.

à Voordat ik het vergeet in de trein heeft Boris (mijn vader in het kamp) ons nog wat Russische les gegeven. Dit was erg leuk.

Day 5

Dag 5 woensdag 14 juli

Tijd:
Ru: 22:23
Nl: 20:23

Vanmorgen warden we om 9:20 gewekt om te gaan ontbijten, ze kwamen ons erg laat roepen omdat we om 9:30 moesten eten.
Het eten was erg vies we hadden zeer ranzige pap met thee ehm koffie, nee thee met koffie niemand wist wat het was. Na het eten zijn we naar het strand gegaan. Het strand zit aan de kampplaats vast. We hebben op het strand een balspel gedaan. Om 12:00 moesten we van het strand af dat komt omdat je je eigenlijk aan een programma van de kampplaats moest houden en daar stond op tot 12:00 zwemmen. Daarom zijn we maar wat op de kamer gaan doen. Om 13:00 hebben we gegeten en daarna hebben we tot 16:00 nog een beetje gerust. Om 16:00 hadden we Poldnik (tussendoortje) Daarna hebben we een spel gedaan over 7 wereldwonderen. (het 8ste was het kamp) om 19:00 hebben we gegeten. Na het eten moesten we om 1 of andere reden naar een andere kamer, ook was Colja niet meer bij ons ingedeeld. Dat vond ik erg fijn :p :d. Om 20:00 hadden we een bijeenkomst op het veld achter het gebouw. We hebben wat gezongen en mensen bedankt afspraken gemaakt (deze bijeenkomst is elke dag meestal om 20:00 en heet SBOR) bij SBOR word er gezongen en het laatste kampnieuws besproken.

Daarna hebben we een paar kennismakingsspellen met onze familie gedaan.

We zijn ‘s avonds nog wat thee gaan drinken bij een paar Russische meiden uit een andere familie om 23:00 moesten we gaan slapen.

Day 6

Dag 6 donderdag 15 juli

Tijd:
Ru: Vrijdag 16 juli 12:19
Nl 10:19

We zijn vanmorgen weer om 9:00 naar het ontbijt gegaan, we moesten wachten omdat er nog een ander kamp was. Ook vandaag hadden we kasha (pap) gegeten het was nu stukken beter dan de vorige dag. Daarna zijn we met de Nederlandse groep bij elkaar gekomen, we hebben het over het kamp gehad, wat we er tot nu toe van vonden, Ook hebben we over de Hollanddag gepraat, En we hebben bedacht wat we voor Theo gaan doen want die is morgen jarig. Daarna om 13:15 hadden we middag eten. Na het eten hebben we wat dingen met de familie besproken over de naam en voor de presentatie van morgen avond, het gaat waarschijnlijk iets met dromenland worden. Om 17:00 kregen we weer Poldnik Hierna hebben de Nederlandse mensen dingen voor de Hollanddag afgesproken. Om 17:00 waren er workshoppresentaties. Na het avondeten was er weer sbor ook kregen hier de gene met de netste kamer een chocolaatje. Wij hadden ook een van de netste kamers. Na sbor hadden we nog een soort bijeenkomst (candlelight) dit was bedoeld om kampverhalen te vertellen en om lovesongs te zingen Hierna zijn we gaan slapen.

Day 7

Dag 7 Vrijdag 16 juli (Theo jarig)

Tijd:
Ru: 22:58
Nl 20:58

Vandaag was het een beetje anders met opstaan dan normaal, omdat Theo jarig is. We (ik, Stefan en Boris) hebben voor Theo een ontbijt op bed gemaakt ook heeft hij 2 boeken gekregen en heeft de hele Nederlandse groep voor hem gezongen. Na het ontbijt zijn we naar het strand gegaan ik heb nog wat gezwommen ook hebben Karel Christiaan en ik nog het kamp gebouwd van zand. Na het middageten hebben we nog een bespreking over de Hollanddag gehad. Om 14:25 hebben we weer met de familie na gedacht over de presentatie van vanavond, we heten familie Dromenland. Na het avondeten hadden we sbor en onze presentatie, we hadden verschillende dromen uitgebeld en het liedje dromen zijn bedrog gezongen. Daarna had Theo ons bedankt voor alle leuke cadeaus en getrakteerd op eis. Ook is er iets minder leuks gebeurt. Zoals ik nog niet verteld heb is er een zeer leuk, knap en lief meisje in het kamp (Ksenia) waarop ik een beetje erg verliefd ben. (Maar ik ben niet de enige want nu zegt Karel ook dat hij er ook op is maar…). Maar nou zij Martje (een meisje uit de Nederlandse groep) dat dat meisje rookt dus nu weet niemand hoe het verder moet. Maar achteraf bleek dat dat alleen is als ze nerveus of boost is dus het valt nog wel mee.

Day 8

Dag 8 zaterdag 17 juli

Het is vandaag precies 1 week gelden dat ik naar Rusland ging. Ik vond het erg spannend allemaal maar het is allemaal wel leuk en gezellig hier. Ik zit bij aardige kinderen op de kamer (De 1ste dag niet) wel is er gisteren een jongetje van 11 bij gekomen waarom weet ik niet.

Ook het weer is erg goed. We hebben pas 1 keer een uur regen gehad maar de rest allemaal zon het is ongeveer 20 – 25 graden en de dagen vliegen voorbij.

Tijd:
Ru: Na elke activiteit alleen het laatste stuk op zaterdag 18 juli om 18:43.

We werden vandaag op een rare manier gewekt door een groepje goden van zeus of zo iets. We gingen als ontbijt zogenaamde olympische pap eten met dat ranzige drinken. Daarna hadden we een spel gedaan de bedoeling was om een prinses te redden. Na het spel zijn we naar het strand gegaan. Hebben daar een beetje gepraat en om 11:30 terug naar het kamp gegaan zijn daar een beetje gaan rusten. Nat het middageten zijn we nog even op onze kamer geweest om 14:30 hebben we nog Russische les van Boris gehad. Na het avondeten hadden we sbor Theo was verkleed als zeus gekomen om de olympische dag af te sluiten Daarna hadden we een voetbalwedstrijd Nl- Ru de Russen hebben met 4-2 gewonnen (4 ru 2 nl) Ook was ik tijdens het voetbal mijn horloge verloren maar gelukkig had een Rush het gevonden. Daarna hebben we met de familie bij elkaar gezeten over vandaag gepraat. Om 23:30 zijn we gaan slapen.

O ja ook hebben we nog met de familie een theater optrede gedaan we moesten sprookjes na spelen. Onze familie kreeg de kip met het gouden ei (ik speelde het gouden ei).

Day 9

Dag 9 zondag 18 juli

Tijd:
Ru: 18:40 – 18:54 () 21:31 – 21:35
Nl: 16:40 – 16:54 () 19:31 – 19:35

In Rusland is zondag niet echt een rustdag het is meer een dag dat mensen naar de stad gaan e.d. Hier op het kamp hebben we niet veel gedaan. We hebben met de oudste families gepraat over de dag van het zelfbestuur. Ook is er een workshop judo geweest. En hebben Reina Thea, Martje en ik het nog over de Hollanddag gehad we hebben een spel in elkaar gezet en gekeken of we nog iets bij sbor gaan doen. We gaan in ieder geval een toneelstuk doen maar dat vertel ik de 20ste want dan is de Hollanddag (die eigenlijk vandaag al zou zijn). Ook is Theo nog naar het dorp geweest om postzegels te kopen dus heb ik vandaag kaarten geschreven en moesten 3 postzegels op en een luchtpost stikker Omdat ik de kaart voor m’n ouders en Opa en Oma al klaar had moest ik de tekst ergens bij frotten, het is uit eindelijk wel gelukt (2) Ook s’ avonds hebben we niet veel gedaan we zijn met de Nederlandse groep nog gaan praten over de Hollanddag verder was alles rustig.

Day 10

Dag 10 maandag 19 juli

Tijd:
Ru: 12:38 – 12:45
Nl 10:38 – 10:45.

Het thema van deze dag is “feestdagendag” we zijn om 9:00 naar buiten gegaan om met het thema te beginnen. Julia had ons wat liedjes laten zingen we zijn met 1 mei (de dag van de arbeid) begonnen. Na het ontbijt heb ik ff wat gewassen en ben om 11:00 naar het strand gegaan met de hele familie. Om 12:00 moest iedereen van het strand af. En zijn we naar het kamp gegaan. Na het middag eten hebben we thanks giving gevierd. Iedereen moest een bedankbriefje schrijven voor een ander. We hebben ‘s avonds de Hollanddag geoefend, doorgesproken wat we allemaal gaan doen. Na sbor hadden we nog kerstmis en nieuwjaar gedaan (met vuurwerk).
(die tijd klopt niej)

Day 11

Dag 11 dinsdag 20 juli

Tijd
Ru: niet ingevuld
Nl: niet ingevuld

Vandaag was het dan zo ver, de Hollanddag. We zijn ‘s morgens begonnen met de laatste repetities om 11:15 hebben we ons toneelstuk gedaan Karel was Peter de Grote. Ik zijn handlanger. Huub was Gerret Kist een goede vriend van Peter de Grote in Nederland. De rest van de mensen was van de VOC of Piraat, Martje was prinses Mariana. Het stuk is succesvol verlopen. Ik vond het erg leuk en eigenlijk best jammer dat het zo kort was het toneelstuk maar volgens mij vond iedereen het erg leuk. Daarna hadden we een vossenjacht gehouden, bij iedere vos stonden 2 Nederlanders één die goed Russisch kan en de ander die Nederlands kan. De Russen moesten bij elke vos een bepaalde opdracht uitvoeren, zo had je een spel met een spons, gouden amuletten zoeken (op het strand), een piraten schip uitbeelden en meer. Ik stond bij het laatste spel samen met Thea. ‘s middags waren er workshops en kon je gaan zwemmen. Na het avondeten moest iedereen nog iets voorbereiden voor een soort presentatie van een schilderei elke familie kreeg een foto van een schilderij en dan moesten ze zelf verzinnen wat er zou gebeuren (dat moesten ze uitbeelden). Na sbor hadden we een familie bijeenkomst hebben hier nog een spelletje gedaan en om 23:38 zijn we gaan praten met de 2 oudste families over morgen want dan is de dag van het zelfbestuur.

Day 12

Dag 12 woensdag 21 juli

Tijd:
Ru: 15:14 – 13:29 (2) 20:43 – 20:51
Nl: 13:15 – 13:29 (2) 18:43 – 18:51

En toen was het de dag van het zelfbestuur dit houd in dat de volwassenen weg gaan op een paar na en de kinderen (de 2 oudste families) de regels en spellen e.d. bepalen. (niet alles natuurlijk).

We moesten vanmorgen vroeg op om de kinderen uit mijn familie (waar ik vader van ben) wakker te maken. Na het ontbijt gingen we met de kinderen naar het strand maar dat ging niet 100% Ok, we hebben ze daar maar wat spelen laten doen en laten zwemmen verder waren er vanaf 12 uur en 13 uur wat workshops In het stilte uur hebben ze ook nog in het gebouw wat spelletjes gedaan. En we hebben de kamer alvast grondig opgeruimd omdat er morgen gezondheidsinspectie komt (2) na de poldnik hadden we een soort levend stratego gedaan maar dit was al snel afgelopen omdat er een aantal ongelukken gebeurt waren: er waren een aantal kinderen gevallen. En ik ben ook nog is door een hond achterna gezeten. Ik heb nu nog last van m’n voeten door het rennen. Straks hebben we nog een candlelight met de familie waar we de leiding over hebben dat zal wel weer is niks worden.

De candlelight was niet echt een succes, omdat de kinderen er niet veel zin in hadden, er zaten ook mensen uit een andere familie bij, maar we hebben het uit eindelijk wel gezellig gehad en de kinderen vonden de dag van het zelfbestuur erg leuk.

Day 13

Dag 13 (o, jee 13) donderdag 22 juli

Tijd:
Ru: 13:34
Nl 11:34

Vandaag is het een belangrijke dag omdat JK vandaag jarig is en dat vieren we ieder jaar op het Nash Dom kamp. We zijn om 5:00 op gestaan vervolgens zijn we in een stille tocht naar het strand gegaan en werden liedjes gezongen en er werd een gedicht voorgelezen, er hing een erg rustige sfeer. Ook hebben we naar de zonsopgang gekeken dat was erg mooi. Om 6:45 zijn we terug naar het kamp gegaan hebben de kamer verder opgeruimd. Na het ontbijt zij we met de familie bij elkaar gekomen Theo heeft het verhaal van JK en w.w.2 verteld. Verder hebben we tot het middageten niets meer gedaan omdat veel mensen moe zijn. In de chikitjas heb ik met een paar meisjes uit een andere familie wat zitten praten en is ook mijn mok kapot gevallen (sh*t,,.) na de poldnik zijn we naar de zee gegaan tot 18:00 (hier heb ik ook nog is mijn vinger een beetje open gehaald aan een schelp of iets. Ik heb op het kamp nog wat gewassen. Na het eten hadden we sbor daarna hebben we trefbal gedaan we moesten vandaag 22:00 gaan slapen omdat we een lange dag achter de rug hadden.

Day 14

Dag 14 vrijdag 23 juli

Tijd:
Ru: 22:16
Nl 20:16

Vandaag was niet echt een bijzondere dag. We zijn met onze familie naar het stadje gegaan, we hebben voor wat dingen zoals cd’s en dvd’s, tijdschriften e.d. gekeken, verder hebben we wat gedronken en gegeten op een terrasje. Op de weg terug naar het kamp moesten we met een bus die prop vol zat, we pasten er nog maar net in, maar aangezien ik bij de deur stond werd ik zowat geplet door da ding, dat vond moeders (onze moeder) wel grappig maar ikke niej want ik kreeg er zowat claustrofobie van. . Na het middag eten hebben we een lampion gemaakt voor de verjaardag van het kamp (dat is morgen), hier zijn we lang mee bezig geweest. Ik voelde me een beetje duizelig dus ben ik ff gaan liggen (dit komt omdat ik op dag 13 mijn hoofd gestoten heb). Het avond eten was vanavond 30 min eerder om 18:30. ‘s Avonds heb ik alvast wat getypt op de laptop van het kamp (helaas is er geen Internet) Ook heb ik een brief getypt die Reina in Nederland opstuurt naar huis. Ook hebben we een brief van Joepie ontvangen.

Na de sbor zijn we met de Nederlandse groep bij elkaar gekomen omdat Reina morgen weggaat. We hebben het weer over het kamp gehad, iedereen vond het nog steeds erg leuk op het kamp en de meeste (ik ook) kunnen goed opschieten met de Russen.

En we hebben ook drop gegeten want dat vind je in Rusland niet snel!

Day 15

Dag 15 zaterdag 24 juli

Het is vandaag precies 2 weken gelden dat ik naar Rusland zou gaan. Ik kan haast niet begrijpen dat er al 2 weken voorbij zijn het lijkt wel alsof er 5 dagen voorbij zijn.

Ik vind nog steeds alles leuk alleen vandaag hebben we afscheid van Reina genomen dat is minder.

Tijd:
Ru: 12:27 (2) 9:56 (dag 16)
Nl: 10:27 (2) 7:56 (dag 16)

Vandaag is het de verjaardag van het kamp iedere familie moet bij de sbor een andere familie feliciteren en een presentatie houden. Vanmorgen zijn we groepsfoto’s gaan maken en hebben Reina uitgezwaaid dat vond echt iedereen heel erg omdat Reina toch best veel voor ons gedaan heeft in het kamp. (2) ‘s middags hebben we een dansje voorbereid voor de presentatie voor de verjaardag van het kamp. Maar na een tijdje geoefend te hebben komt Mariana binnen om te zeggen dat er geen water meer is alleen op de 1ste verdieping ( in Nederland begane grond) Dus iedereen moest daar water gaan halen in het wasteiltje omdat we niet wisten wanneer het water gemaakt wordt. 's avonds hadden we de presentatie en het cadeau gegeven aan de familie van Alsu want die moesten wij feliciteren. We hadden een dansje gedaan, best leuk. Na de sbor hadden we onze lampion gepresenteerd. Om 22:00 hadden we een candlelight we hadden een spel gedaan. Het spel ging over 11 mensen die in een grot zitten, maar er is er een teveel, je had verschillende personages (Gewonde soldaat, student, slet, politieman, zwangere vrouw, kind van vijf), Iedereen moest 1 iemand verdedigen en aan een ander tegen argumenten geven waarom hij/zij weg moest. Ik moest de zwangere vrouw verdedigen, uit eindelijk is Oleg (de gewonde soldaat) gestorven.

Day 16

Dag 16 zondag 25 juli

Tijd:
Ru: 22:55
Nl: 20:55

Vandaag was niet zo’n bijzondere dag, gelukkeg deed het water het weer dus konden we douchen, Ik heb wat op de laptop gewerkt nu ben ik bij met typen, ‘s middags hebben we wat gepraat. Toen ik na poldnik ging wassen was bij de 3de keer uitspoelen het water weer weg. Maar er stond nog een bak met 20l water op de gang, later op de avond deed het water het weer, eerst alleen warm toen alleen koud en later was het water weer gekapt.

Day 17

Dag 17 maandag 26 juli

Ru: 14:16 (2) 22:08
Nl: 12:16 (2) 20:08

Het officiële programma van het kamp is eigenlijk (helaas) afgelopen, morgen ga ik nog op hike (trektocht) Ik heb al gehoord dat we met een boot naar een eiland in zee gaan maar daar vertel ik nog meer over. Vanmorgen zijn er een aantal begeleiders weggegaan. We hebben de kamer alweer opgeruimd, verder niks meer dan rusten, O ja er is nog steeds geen water! (2) Vanmiddag ben ik naar het strand gegaan om door dat water probleem toch te kunnen wassen. Het water probleem is ontstaan door een ongeluk hier 110km vandaan en werd gezegd dat er 18:00u weer water zou zijn maar mooi niet!, gelukkig hadden we 6 * 5 liter drinkwater gekocht van 24roebel per stuk (ja in Rusland betaal je voor de fles niet voor het water) verder hebben we nog gepraat en wat gezongen.

O ja in zee hebben we en half dode vis zien zwemmen die waarschijnlijk een gebroken vin had. Dat was erg zielig.

Day 18

Dag 18 dinsdag 27 juli

à Medical information ß

Gisteren avond kwam Alina ons welterusten zeggen en merkte ze dat Karel een zeer heet voorhoofd had dus hebben we z’n temperatuur gemeten hij had 39 graden dus gelijk naar de dokterspost (hier op het kamp) gegaan hij moest daar blijven slapen. (ook mijn temperatuur was volgens Alina hoog 37 graden, Karel mag hierdoor niet op hike).

ß End of medical information à

Tijd
Ru: 12:00 (2) dag 19 17:43
Nl: 10:00 (2) dag 19 15:43

Karel lag net nog te slapen ik heb mij klaargemaakt voor de hike, en ik moest even rusten omdat ik nog steeds 37 graden heb, maar ik zal de hike toch proberen. We vertrekken na het middageten. (2) We zijn per boot naar een eiland in zee gegaan ik verwachte heel veel bos. Maar nee, we zaten op een eiland met veel gras e.d. we sliepen op het stand of in een soort tent. We hebben veel gezwommen en zelfgevangen vis gegeten en vissoep dat was zeer lekker. ‘s Avonds (en 's nachts) hebben we een spel gestart waarbij iedereen een kaartje krijgt met een naam en een woord of opdracht erop, je moet dan de gene wiens naam op het kaartje staat die opdracht of woord laten doen/zeggen dit spel kan oneindig lang doorgaan. We (Ik Boris en Huub) zijn 's nachts om 0:00 nog de zee in gegaan we hebben ook nog sterren gekeken, Op dag 19 zijn we (niet iedereen) om 5:00 op gestaan, hebben wat gegeten verder zijn we om 9:33 met de boot terug gevaren. Ook is mijn pet verdwenen dat is erg klote met die rot zon, gelukkig mocht ik de pet van Boris lenen. het mag wel ff een keer regenen.

Day 19

Dag 19 woensdag 28 juli ( na hike)

Tijd:
Ru: 19:53
Nl 17:53

Toen ik op het kampadres aankwam wilde ik een koude douche nemen omdat ik het na de terugreis bloedje heet had door het zitten in de bus van strand  kamp. Maar je raad het al… het water was weer is kapot, dus ben ik in de chikitjas weer gaan liggen en heb tot 16:30 geslapen (oeps geen poldnik) ik heb bij Julia cup a soup gehaald om 18:00 ben ik gaan douchen ja het water doet het weer. We hebben vandaag weer om 18:30 gegeten, dalijk hebben we een soort jaarmarkt, iedereen krijgt een aantal (nep) geld de Nash Dom valuta is Water

10 water = 1 fles
15 water = 1 emmer

de rest komt na de markt (20:02)

Op de markt kon je van alles doen dingen kopen, spellen doen (water spugen in een bekertje, handje drukken, een gedichtje schrijven, wie het hoogste gooit, raadsels oplossen en meer), de Russen vonden vooral knikkers erg leuk. Ook is er al iets voor morgen gedaan morgen is het de dag van de liefde (dit kan nog is leuk gaan worden omdat ik nog steeds op Ksenia ben).

Day 20

Dag 20 donderdag 19 juli

Tijd:
Ru: 20:45
Nl: 18:45

Vandaag is het de dag van de liefde. We zijn het programma gestart met een soort trouwerij, iedereen mag een jonge/meisje ten huwelijk vragen, ik heb Маша gevraagd (nee niet Ksenia omdat Karel haar al gevraagd had, masja dat maakt voor een keer ook niet uit), en zij vond het goed, dus rond 12:00 moest iedereen naar buiten komen. Toen we aan de beurt waren, moest je bij Sveta en Sveta (2 Sveta’s ja) een paar zinnen nazeggen (de standaard trouwzin maar dan in het Russisch), ook moest je elkaar kussen, daarna moesten we beide een document ondertekenen, Na het middag eten, heb ik in de tjikki tjas nog wat kleren gewassen omdat we overmorgen alweer weggaan (bah, bah, bah, bah), morgen is dus eigenlijk de laatste (hele) dag in het kamp. Om 16:30 hebben we een liefdesspel (all you need is love) gedaan, er moesten van elke familie 2 meiden en 2 jongens naar voren komen (ik ook), iedereen kreeg een half hartje, je moest de persoon zoeken met de andere helft, Daarna moest je wat opdrachtjes doen, (bij elke opdracht moest je opnieuw je partner bepalen). Dit duurde tot het avond eten, Na de Сьор (sbor) heb ik nog wat zitten typen, wamt morgen worden alle documenten e.d. op cd gebrand.

's Avonds hadden we nog een kampvuur gehad hier werden liefdes gedichten verteld en lovesongs gezongen. Dat was erg gezellig allen had Theo op een gegevenmoment een vonkje op zijn shirt maar er is niks ergs gebeurt gelukkig. Morgen is de dag van de afscheid (grrr, bah bleh).

Day 21

Dag 21 vrijdag 29 juli (De dag van de afscheid)

Tijd:
Ru: 12:07 (dag 22)
Nl: 10:07 (dag 22)

De dag van de afscheid is helaas aangebroken, morgen middag (dag 22) gaan we naar een gastgezin in Moskou. Vandaag heb ik de tas maar weer is ingepakt voor een groot deel. Om 18:00 hadden we onze ouders bedankt en zij ons de adboi was verlaat naar 02:00uur we hadden om 23:30 een swetska op het strand, we hadden een afscheidsspel gedaan en gepraat met de familie over het kamp en over elkaar, iedereen kan echt goed met elkaar opschieten in onze familie en ik en alle anderen vinden het heel erg dat we weg moeten uit het kamp, maar we blijven elkaar schrijven dat hebben we afgesproken. Ook hebben we om 0:30 nog gezwommen om 2:00 ben ik gaan slapen.

Oeps: voordat we naar het strand gingen zijn we met het hele kamp naar de disco gegaan voor ons gingen ze wat langer door, we hebben de hele disco op stelten gezet, iedereen riep keihard Nash Dom! Nash Dom! Het was erg gezellig, ik heb met een paar meiden (uit ons kamp) gedanst.

Day 22

Dag 22 zaterdag 31 juli

Hoe is het mogelijk, het is nu 3 weken geleden dat ik naar Rusland ging, We zijn op hike geweest dat was erg vet, ik vind (vond) het allemaal (nog steeds) leuk: Ik heb best wel zin om m’n ouders en vrienden weer te zien op zich.

Tijd:
Ru: 20:51
Nl 18:51

Vandaag is het de laatste (halve) dag in het kamp ‘s morgens heb ik opgeruimd gecontroleerd en wat ingepakt, na het middag eten ging ik naar het winkeltje in het kamp om wat voor de treinreis te kopen maar ze hadden echt helemaal geen niets. Om 16:00 zijn we per bus naar het station gegaan daar waren we rond 17:30 we hadden al trein om 20:00 maar op het station(netje) hebben we eis gegeten (ja 2 dozen voor 10 roebel ofzo) ook liep er nog iemand maïs te verkopen. Nu zit ik dus in de trein we zullen zo wel gaan slapen als er nog iets bijz. gebeurt dan schrijf ik dat er morgen wel bij.

Day 23

Dag 23 zondag 1 augustus

Tijd:
Ru: dag 24: 22:07
Nl:dag 24:20:07

Vandaag werd ik weer wakker in de trein, het lijkt wel alsof we nooit uit da ding geweest zijn. We hebben deze reis niet veel meer gedaan in de trein er zaten trouwens 2 kippen in de trein. Om 20:00 kwamen we aan in Moskou we hebben op het station nog een sbor gedaan. Daarna zijn we naar een ander gastgezin gegaan (bij Natasha) want bij Sveta waren (zijn problemen met haar ouders) in de trein had ik ook gevraagd of ik en Karel bij Max in het gezin konden we hadden gebeld naar zijn ouders maar het mocht niet want er kwam al bezoek of zoiets, dat vond ik erg jammer omdat Max een goede vriend van ons was in het kamp.

Vanaf het station zijn we 1st naar het gezin waar Anja zit gegaan hebben daar gegeten, en wat gerust. Daarna zijn we naar Natasha’s flat gegaan we zitten op de 13de verdieping (nl 12) we hebben hier foto’s van het kamp bekeken en om 01:00 gaan slapen.

Day 24

Dag 24 maandag 2 augustus

Tijd:
Ru: 22:19
Nl: 20:19

Vandaag zijn we naar Moskou gegaan we zijn een rondvaart over de Moskwa gaan maken, we waren weer is zo slim om niet in de gaten te houden waar we van de boot afmoesten dus moest de boot voor ons een stukje achteruit varen, de vaart was best leuk daarna zijn we nog wat gaan lopen en in souvenirwinkels geweest maar er was niks meer want het was sluitingstijd om 16:30 ook wilde we (Karel en ik) nog cd-r(w) kopen maar dat kon ook niet. O ja veel cd’s en dvd’s worden hier als kopie verkocht (dat mag)

’s Avonds hebben we gegeten we hadden vissoep die was erg lekker. En na het eten weer wat foto’s bekeken en gepraat, en Karel heeft wat op de computer getypt.

Day 25

Dag 25 dinsdag 3 augustus

Tijd:
Ru: 01:00 (volgende dag)
Nl: 23:00

Vandaag zal ik terug vliegen naar Nederland. Ik ben om 06:10 opgestaan ik heb ontbeten en om 06:50 zijn we richting ’t vliegveld gereden. Er was op een bepaald stuk een grote file waardoor ik en Karel een 10 min later waren. Op het vliegveld wilde ik 500 roebel wisselen maar het wisselkantoor had een technische pauze dus heb ik het geld maar bij Theo gewisseld. Verder hebben we op het vliegveld een kleine sbor gedaan en hebben afscheid van Julia en Theo genomen (zij blijven nog even in Rusland). We hebben hier ook afscheid moeten nemen vaan een aantal russen die ook naar het vliegveld waren gekomen om ons uit te zwaaien maar ook velen van hen waren er te laat of niet gekomen door die rot file.

Om 11:15 vertrok het vliegtuig naar Amsterdam. Na 30 min kregen we weer wat te eten (we zijn een bus naar het vliegtuig gebracht) in het vliegtuig heb ik gepraat en nog CD geluisterd. Om 14:10 (nl 12:10) landde we op Schiphol we hebben onze tassen gehaald en alvast naar de ouders gezwaaid daarna zijn we naar de ouders gegaan we hebben het kamplied gezongen en afscheid van de Nederlandse groep genomen. Ook Davy was mee naar Shiphol gekomen dat vond ik erg aardig en van hem.

Toen ik thuis kwam hebben we wat gegeten en gepraat tot 16:30 (nl) toen ging forrester (bijnaam Davy) weer naar huis. Ik heb m’n tassen uitgepakt en ben op de computer gegaan heb wat updates gedownload. Na het avondeten hebben we wat foto’s gekeken en om 19:00 (nl) ben ik naar mijn opa en oma geweest heb hier ook wat bij gekletst. Daarna ben ik thuis in bad gegaan en heb dit zitten schrijven.


Ik heb het kamp erg leuk gevonden en mis iedereen en de gezelligheid nu al. Het was een Zeer Leuk Kamp en volgend jaar ga ik gewoon weer als dat kan…


Back to top

Posted by Leon Meijer | on

RSS