Diary 2005

Leon4Russia.info

The requested page could not be found (404). This is the default page.

Diary 2005

Leon Meijer's diary

You can read the diary on this page or download the word document by clicking this link

Select day [1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26]


Day 1

Dag 1: Donderdag 14 juli

Eindelijk was het dan weer zover, we zouden naar Rusland gaan met een iets andere NL-groep dan vorig jaar. Op schiphol was het heel wat rustiger dan vorig jaar. We hebben ingecheckte en om 13:20 (NL) vertrok het vliegtuig. We hebben in het vliegtuig te eten gekregen (rijst met kip of vlees). We kwamen aan in Moskou rond 18:30 (Ru) eenmaal door de douane hen en de bagage gevonden zijn we per busje naar de gastgezinnen gegaan, Ik ben ingedeeld met Sander bij Masha.

Aangekomen bij het gastgezin hebben we gegeten en gedronken en wat gepraat, later hebben we nog gemaild naar de ouders en rond 23:00 zijn we gaan slapen.

Day 2

Dag 2: vrijdag 15 juli

Vanmorgen zijn we om (plusminus) 8:00 opgestaan, we hebben ontbeten (brood, met smeerkaas en leverworst en daarvoor een soort “nog niet rijpe kaas” BAH!) rond 9:45 zijn we met de metro richting het centrum van Moskou gegaan omdat we (Sander en ik) ruim 15 min te vroeg waren zijn we geld gaan wisselen met Julia, toen we terug waren bij de afgesproken plek was de rest er al en zijn we de stad in gegaan, we hebben het gemalin bekeken en het rode plein en via Moskou’s grootste warenhuis terug gelopen en hebben aan de voet van het rode plein wat drinken gekocht en zijn toen ergens gaan eten, daarna zijn we kaarten gen postzegels gaan kopen (nouja… tot de kaarten op waren  Daarna hebben we bij mkDonalds uitgerust en ja… toen begon het verderop te onweren en waar wij waren miezerde het een beetje, we hebben wat afgesproken voor morgen en zijn terug gegaan naar de gastgezinnen, we hebben (Ik + Sander) lekker gegeten (Kip met sla en gebakken aardappelen, daarna wilde ik nog wat foto’s aan de lijst sturen maar het internet lag eruit. Toen hebben we nog wat thee gedronken, gepraat en muziek geluisterd en ff gedouched.

Day 3

Dag 3: zaterdag 16 juli

Vandaag zijn we om 9:30 opgestaan, na het ontbijt zijn we om 12:00 naar een supermarkt geweest om eten en drinken voor de trein te kopen, maar door het slechte engels van het gastgezin vroegen ze telkens “Do you want (product in de hand)” Ze begrepen niet dat we alleen water brood en wat chips (ofzo) wilden. ‘s middags hebben wat gerust voor de (vermoeiende) treinreis, ook had Trudie nog gebeld om wat door te geven aan mij en Sander. Om 16:30 zijn we naar het station gegaan, het was daar vrij Rustig w zochten de familie op en gingen richting de trein . In de trein was het ff wennen, we hebben rond 19:00 gegeten (lapsha) wat gepraat, gezongen… en ja wat doe je nog meer in een trein? – slapen….

Day 4

Dag 4: zondag 17 juli

….Toen rond 11:00u zo’n beetje iedereen opstond heb ik ff wat gegeten en daarna wat gepraat vandaag zou een “klote” dag worden (d88 wij) omdat we richting het zuiden gingen wordt het steeds heter, maar gelukkig bleef het bewolkt en dus lekker fris (de temperatuur dan) in de trein.

‘s middag heb ik wat mp3 geluisterd (samen met Sander) en met zo’n kleuren kubus gespeeld, s’ avonds om 8:00 hebben we onze 1ste familiebijeenkomst gehad, we hebben een paar kennismakingsspelen gedaan.

De vader van onze familie was er niet hij zou met de 2de trein meegaan omdat hij met examens zat, later bleek dat hij die gemist heft en dus niet naar het kamp komt, waarschijnlijk wordt Joep (alias: Ko) of Stefan onze vader, na 11:00 heb ik nog met Maks gepraat over zijn muziek-groep om (plusminus) 4:00 zijn we gaan slapen.

Day 5

Dag 5: maandag 18 juli

Vandaag moesten we om 6:00u opstaan (na 2 uur slapen) Uhm… we hebben de spullen bij elkaar gepakt en om (plusminus) 7:00 kwamen w aan in Toapse.

Rond 7:30u vertrokken we met de bus nar het kampadres daar aangekomen hebben we de kamerindeling bekeken en die moest veranderd worden omdat er 6-8 mensen op 1 kamer moeten (pfffffff) Ik zit bij: Karel, Sander, Christiaan, Maks, Colja en Wanja op de kamer.

Om 9:00 hebben we ontbeten cornflakes) daarna hebben we het gebouw ehm de kamers bekeken, ((hierover meer)). Om 20:00 hadden we de 1ste sbor daarna familiebijeenkomst, we hebben een spelletje gedaan en regels besproken, om 23:00 moest het stil zijn.

Day 6

Dag 6: dinsdag 19 juli

Omdat onze familie gisteren de vlag heft gepakt bij de sbor hebben we dus “corvee”dus moesten we de kinderen wakker maken, na ‘t ontbijt zijn we naar de zee gegaan, daar aangekomen bleek het inderdaad een keienstrand te zijn. We mochten heelaas maar even zwemmen en niet eens zo diep.
Toen we later middag hebben gegeten hebben we het stationen spel voorbereid (meer later) wij zijn niet (onze familie) naar poldniek gegaan maar zijn naar onze plek op de kamplaats gegaan ik heb met Dasha lang in de zon zitten wachten tot de 1ste familie kwam, na het spel zijn we weer naar zee gegaan.

Na het (late) avond eten hadden we sbor en daarna workshop presentaties op het keienveld voor ons gebouw. Rond 23:00 gingen we slapen.
Ook ben ik met Reina gaan bellen met Nederland.

Day 7

Dag 7: woensdag 20 juli

Vanmorgen zijn we na het ontbijt naar het strand gegaan in het tichi tjas hebben we de familie presentatie voorbereid, na de poldniek zijn we weer gaan zwemmen.

Na het avondeten hadden we gelijk een verkorte sbor.
Na de sbor hebben we de presentaties gehouden, wij hadden het als volgt gedaan.

- Plaats: strand (denkbeeldig dan he)
- Scène 1: Nastja zat op het strand en blijkt haar kinderen vergen te zijn, ze gaat ze halen.
- Scène 2: Nastja ziet Ko en “pikt hem in”
- Scène 3: Ko is ook zijn kinderen (Nl) vergeten en haalt ze daarna wordt de naam besproken door de kinderen, uit eindelijk wordt het: “Makuschata”.

Na de presentaties hadden we nog een swetska gehouden (wat gezongen enzo) daarna is iedereen naar de kamers gegaan.

Morgen wordt trouwens het officiële programma van het kamp bekend gemaakt. En beginnen de workshops.

Ook gaan we binnenkort op excursie naar grotten daarvoor kon je vanmorgen kiezen, je kon kiezen tussen zwemmen in een aqua prak of grotten, de meerderheid koos voor grotten (ik ook) maar misschien gaan we in 2 groepen.

Day 8

Dag 8: donderdag 21 juli


Vandaag is het 1 week geleden sinds ik naar Rusland ging. Het is erg leuk in het kamp, we zwemmen veel en maken veel lol, alleen de tijd gaat veels te snel.
Vandaag moesten we met de familie het dorp gaan verkennen met een soort speurtocht we hebben een oude kerk bezocht (we mochten er niet in omdat dat te druk zou zijn of zo iets ook niet als we zouden betalen). Toen we onze opdracht hadden voltooid zijn we gaan zwemmen. Op de terugweg hebben ik, Maks, luda en Natasha pizza gegeten.

In de tichitjas hebben we gepraat met de Nl-groep, over hoe het gaat in het kamp met iedereen gaat het goed. Ook hebben we over de Nl-dag gepraat die is al de 24ste!, Na het tussendoortje zijn we weer naar zee gegaan. ‘s Avonds na de sbor hadden we weer en familiebijeenkomst (een hele korte) we hebben het over de familie gehad, hoe het gaat enzo, ook hebben we het officiële programma doorgenomen, morgen hebben we een culturele dag, Na de bijeenkomst ben ik met Maks en Natasha wat over het terrein ga lopen en wat gepraat over het kamp e.d.

Om 0:00 hebben we (Karel ik en Maks) nog ff (net als gisteren) wat lapsha gegeten, en zijn toen zo’n beetje gaan slapen.

Day 9

Dag 9: vrijdag 22 juli

Na het ontbijt moesten we om 9:45 bij het gebouw verzamelen, we kregen een toneelstuk over verschillende culturen omdat het vandaag de cultuur dag is
Daarna hadden we een meeting met de oudste families, we hebben gepraat over de kampregels en de adboy is verlaat voor ons tot 23:30 na de poldniek zijn we naar het strand gegaan.
In het tichi tjas heb ik ook nog wat kleren gewassen.

En ja… toen we daarna in de eetzaal kwamen hadden we zeer lekker eten, gewoon de standaard aardappelpure met gehaktbal maar nu warm! (heet) maar het toetje was vooral goed, we hadden een ding:p soort oliebol/donut s avonds na de sbor moesten we in een half uur een toneelstuk maken omdat de familie. Er was een of ander gevecht tussen culturen (uitleg later) Ook hadden we sonniek (tussendoortje om 20:30 of 21:00, daar hadden we gym gezongen (miema tjekla…) Om 22:30 moesten we slapen omdat morgen de korkzak dag is en moeten we op om 4:30.

Day 10

Dag 10: zaterdag 23 juli

Vanmorgen om 5:00u zijn we wegens de korczakdag naar het strand gegaan, er werden gedichten voorgelezen en gezongen e.d. Ook ben ik nog ff in zee geweest met Reina, helena en een rus. Toen we rond 7:00u terug waren heb ik ff gedouched en heb met Maks, luda en Natasha (en nog wat anderen) buiten zitten kletsen.

Na het ontbijt hebben we nog gezongen en ik wilde mp3 opladen maar er was ja je raad het al: geen water meer??? Nee natuurlijk niet! Geen stroom, er was een stroomstoring.

‘s avonds was er weer een swetska met het hele kamp.

In het tichietjas hadden we met de familie over korczak gepraat en ook nog at voor de Hollanddag bepraat met de Nl-groep.

Na 23:00 hebben we met de Nl groep het gebouw en de ballonnen klaar gemakt met ballonnen e.d, ook zijn er zo’n 900 water ballonnen gemaakt!

Day 11

Dag 11: zondag 24 juli

En het is zo ver: de Hollanddag! We hebben met de NL-groep iedereen gewekt met Caribische muziek en om naar het ontbijt te mogen hadden we een lint gespannen waar iedereen limbo onderdoor moest dansen.

Na het ontbijt hadden we een spel met 9 onderdelen gedaan, ik en Sander deden de sponzenrees. Vooral het spel met de waterballonnen was erg in trek.

In het tichie tjas hebben de families presentaties voorbereid. Ik heb met Natasha zitten praten over het kamp. Ook zijn wij naar de poldniek gegaan omdat de rest was zwemmen van onze familie. Daarna heb ik wat gerust en wat geschreven.

Om 18:00 waren de familiepresentaties voor Nederland. De Nl-groep speelde frau Antje (Rutger) Chantal jansen (Carlo Beatrix (Reina), willem alexander (Leon).

Na het avondeten was er sbor en daarna voetbal: Nl-Ru de wedstrijd viel wel mee enja… weer verloren 4:1 voor Rusland.

‘s avonds heb ik met Natasha, Luda en Maks gepraat (en nog wat anders over het kamp.. het gat slecht met het kamp).

Day 12

Dag 12: maandag 25 juli

Toen we vanmorgen opstonden was er voor het 1st flinke onweer. Toen we om 9:00 maar het ontbijt gingen was het gestopt. Na het ontbijt heb ik gerust en wat opgeruimd (nu de anderen nog!).

Om 12:00u hebben we met de familie een cadeau voor het kamp gemaakt we moeten (ja, ja) een raam maken… Hier zijn we tot net na het middageten mee bezig geweest. Na de poldniek zijn we naar ze gegaan, (ja want het weer was weer goed;)) Na de sbor was er weer een swetska met het hele kamp… morgen is dus de verjaardag van het kamp iedereen moest een schoen buiten zetten.

Day 13

Dag 13: dinsdag 26 juli

Vanmorgen na het opstaan hadden we een korte sbor over de verjaardag van het kamp (13 jaar) na het ontbijt heb ik weer ff gerust en wat opgeruimd. Ook Karel heeft wat zooi mee opgeruimd. Iets voor het middageten hadden we met onze familie ons cadeau voorbereid en na het zeer vadsige eten zijn we naar het strand gegaan, dit keer waren er lekker grote golven.

Toen we terug waren hadden we presentaties voor de verjaardag van ‘t kamp ‘s avonds hadden we een soort feest in stalowaja daarna disco, ik en Karel hadden een beetje met Ots Dj lope kloten, was wel leuk opzig want dat mengpaneel van die russen is BUT Rond Ook hadden we nog vuurwerk en rond 0:00 rijn we gaan slapen, en morgen naar de grotten.

Day 14

Dag 14: woensdag 27 juli

Vanmorgen zijn we om 8:15 met de bus naar de grotten gegaan, We moesten ruim 2 uur in de bus zitten, 1st hadden we een auto geraakt tijdens een bocht… Daarna stopten we nog ff om naar hunebedden te kijken, toen we bij de grotten (???) aankwamen hebben wee eerst wat brood gegeten met ei, tomaat en komkommer enzo…

Daarna gingen we met een soort leger truck (gosik) in groepen naar een waterval, dat rijden was echt VET we scheurden door riviertjes, plassen en zand! Echt een mooie omgeving ook, dit moet je echt zelf meemaken als je wilt weten hoe het is. Maargoed, bij de waterval aangekomen moesten we door een riviertje lopen (waar je ook mocht zwemmen, dat heb ik niet gedaan want we hadden “maar” 40 min)Om bij de waterval de komen moesten we een heel steile trap op, was erg mooi daar, na 40 min gingen we met de trucks weer naar een andere waterval waar we 30 min bleven, daarna gingen we dan eindelijk (nouja… die watervallen waren ook goed en die auto’s CKER!!) naar de grotten, we moesten plastic zakjes om onze voeten doen en laarzen aan, in de grot was het 10gradencelcius (plusminus) en er klein en laag we konden er niet ver in want er was te weinig tijd. Na dat we eruit waren hebben we flink zitten eten: chocola, een soort koekjes met vulling (leken net honden brokken:P) ook kreeg iedereen een soort pannenkoek met kaas erin (erg lekker) na het eten zijn we terug naar de bus gegaan en in 1x naar het kamp gereden, om 18:30 waren we terug en hadden we bijna meteen oezjin (avondeten) Daarna hadden we sbor en daarna zijn we met een paar mensen van onze familie naar ‘t strand gegaan en hebben wat over morgen gepraat) (dag van de liefde)
Ik heb trouwens nog niemand om te trouwen  Masha van Nash Dom 2004 is niet op het kamp dit jaar.

Na het zwemmen zijn we in een café wat gaan drinken en eten, daarna zijn we terug naar het kamp gegaan.

Day 15

Dag 15: donderdag 28 juli
Vandaag is het alweer 2 weken geleden dat we naar Rusland zijn gegaan, de tijd vliegt echt voorbij…, niet echt leuk want het is namelijk super in het kamp, we zwemmen nog steeds veel en hebben temperatuur rond de 40graden en we hebben pas 1x regen gehad (en niet zo’n beetje ook niet!), in Nederland schijnt ook alles goed te zijn, ik wil voorlopig nog niet weg in iedergeval.
En Reina had verteld dat er een berichtje was van Jeroen aan mij om mij nog ff een fijne vakantie te wensen.
Vanmorgen na het ontbijt hadden we seminar (bespreking met de oudste families) over de dag van morgen want dat is de dag van het zelfbestuur, we hebben allerlei dingen besproken over wie welke familie gaat leiden e.d. Hierna zijn we naar de zee gegaan. Toen we terug waren, waren er “de trouwerijen van de mensen die met iemand gingen trouwen voor de dag van de liefde”. In het tichi tjas hebben we met een klein groepje wat besproken over morgen, omdat ik en nog een paar niet bij een familie ingedeeld konden worden omdat het dan te druk zou worden. Daarna heb ik nog wat van mijn dagboek over getypt op de laptop van het kamp.

Na de poldniek zijn we weer naar het strand gegaan o.a. om een groeps/familie foto te maken, toen dit klaar was ben ik even met Natasha naar het dorp gegaan omdat zij nog wat dingetjes wilde kopen, toen we terug waren op het strand hebben we nog ff gezwommen en daarna zijn we terug gegaan naar het kamp, we hebben avond gegeten en daarna was er de sbor en na de sbor waren er wat presentaties van families (niet voorbereid:P) over liefde e.d. (omdat het nog steeds de dag van de liefde is).

Daarna was er sbor, sonniek en na de sonniek was er een discotheek, ik ben daar ff heen geweest en daarna heb ik nog ff zitten typen en om 23:15 hadden wij planjorka met de oudste families om nog wat dingen te bespreken en om zegmaar de dag van het zelfbestuur te starten, rond 0:30 was deze afgelopen.

Day 16

Dag 16 vrijdag 29 juli

Vandaag is de dag van het zelfbestuur, om 8:00u ben ik opgestaan en rond 8:45 hadden we een sbor, in deze sbor hebben we de kinderen wat vertelt over een spel dat ze na het ontbijt moeten gaan doen. Ze gaan een soort levend stratego doen, er zijn 2 teams, de 1 draagt groene papiertjes op de schouder en de ander rode, het ene team moet bij de ander de kaartjes van de schouder afrukken, 1x mag je naar het medisch punt om je kaartje erop te laten plakken, ook is er per team 1 vlag die gevonden moet worden.

Na het ontbijt ben ik ff gaan typen op de laptop en is er nog even iets besproken over vandaag.

In het tichi-tjas hebben we iegelijk niet veel gedaan omdat ik, Sander, Colja, Wanja, Dasha, Nashtja, Rita, Anja, niet zijn ingedeeld als ouders bij een familie omdat het anders te druk zou worden, moeten wij wat andere taken doen, zoals workshops alleen die werden al door kinderen gedaan. Dus heb ik in het tich-tjas wat foto’s bekeken, we hebben er al ruim 1000! (nee niet alleen zelf gemaakt!)

Na de poldniek zijn we naar het strand gegaan, daar moesten wij met onze “familie” een beetje op de andere families letten (dat ze niet te ver gaan zwemmen en maar 2 families tegelijkertijd in het water zijn zodat we overzicht konden houden.

Toen we terugwaren wilde ik ff douchen maarja het water was weer is op. Om 19:00 zijn we naar het avondeten gegaan, daarna hadden we dit keer om 19:30 sbor omdat er presentaties worden gehouden na de sbor die de families in het tichi tjas hebben voorbereid.

Na de sbor waren dus de presentaties, iedere familie had een goede presentatie gemaakt. Na de Sbor/sonniek was er disco, Natasha wilde naar de disco maar niet met Maks omdat hij dan gaat roken e.d. en daar houd zij niet van dus is ze met mij gegaan (in het geheim UHUM Sander… Omdat zij niet wilt dat Maks het weet omdat hij dan vreselijk kwaad kan worden). Toen wij dus terugkwamen had Sander dus gezegd toen Maks vroeg “Who is here?” dat ik en Natasha naar de disco waren… Morgen gaan we waarschijnlijk ff praten, de uitslag lees je morgen. Mooi niet morgen… vandaag nog, alles is goed afgelopen! Natasha heeft tegen Maks gezegd dat ze niet naar de disco was maar gewoon lopen “alleen” en dat ze daarna met mij heeft staan praten, DUS: alles is goed. Maareh toen ik en Natasha dus terug kwamen van de disco hadden we om 23:30 een planjorka net als gisteren, daar hebben we gepraat over het succes van vandaag, ook is Julia aangekomen in het kamp.

Day 17

Dag 17 zaterdag 30 juli

Vandaag is het Halloween dag in het kamp, we werden gewekt door een stelletje vechtende “beesten” (vampiers, zombies e.d.).
Na het ontbijt hebben we de kamers verplicht opgeruimd.

Na het middageten (in tichie-tjas) zouden we 1st een bijeenkomst met de NL groep doen maar die is uitgesteld omdat we presentaties moesten voorbereiden, dus hebben we in he tichie-tjas presentaties voorbereid voor het thema halloween, wij moesten iets met naaktslakken doen, was wel grappig, na de poldniek hebben Maks, Natasha en ik gepraat over dat geval van gisteren (dus toch wel) Alles is nu weer in orde gelukkig . Hierna waren de presentaties, toen die afgelopen waren was het tijd om naar Oezjin (avondeten) te gaan, daarna hebben we tot aan de Sbor met de NL-groep bij elkaar gezeten om wat te praten over het kamp en Reina bedankt voor alles omdat zij helaas morgen het kamp moet verlaten.

Na de sbor zijn we met z’n allen naar een kampvuur gegaan, maar hoe!:P we moesten door een rivier lopen, en daarna door stromend water. Bij het kampvuur werden wat verhalen vertelt (spookverhalen) en je mocht eieren tegen een bord aangooien (daarin zat zogenaamd je angst) en die werden verbrand. Na het kampvuur heb ik 2 brieven zitten typen op de pc die Reina morgen meeneemt naar NL om te versturen (aan thuis en Jeroen).

---- Medical info ----
Er zijn veel kinderen ziek op het kamp… Uit onze kamer o.a. Maks en Karel (Karel alweer vlak voor de hike). Hij heeft 38,3° koorts en maks voelt zich wat misselijk enzo. De docter heeft al tabletten aan iedereen uitgedeeld… Hopen dat er niet meer zieken komen. Ook ik heb er niet zoveel zin in om ziek te worden.
---- End of medical info ----

Day 18

Dag 18: zondag 31 juli

Vanmorgen hebben we eigenlijk niet veel gedaan omdat het vandaag een doodgewone Rustdag was, we hebben onze kamer grondig opgeruimd en dan willen ze van de kamercontrole een 4 geven (1 t/m 5) na iets meer tassen onder de bedden te frotten kregen we toch een 5  in het tichie-tjas hebben we wat uitgerust.

Na de poldniek zijn we met een klein groepje naar zee gegaan én ja … we hebben “steenkastelen” gemaakt.

’s avonds na de sbor/sonniek, hadden we switska op de plek waar we gisteren kampvuur hadden, we hebben water spelletjes gedaan en gezongen, rond 23:30 waren we pas terug in het kamp. We moesten een beetje op tijd gaan slapen want morgen is de hike (helaas slapen we er niet omdat er gevaarlijk schijnt te zijn wegens slangen ofzoiets).

Day 19

Dag 19: maandag 1 augustus

Vandaag zijn we dus op hike gegaan, toen rond 10:30 iedereen en de spullen klaar waren zijn we vertrokken we konden zo vanaf de kampplaats de bergen in, na een klein kwartier hadden we al een pauze gehouden (ff gedronken enzo) Daarna hadden we na een halfuur weer ff gestopt en daarna zijn we na een paar minuten terug richting de vorige stopplaats gegaan omdat niemand de weg wist… daar aangekomen hebben we brood gegeten en daarna gerust en wat spelletjes gedaan, rond 17:30 hebben we vuur gemaakt en daarop water gekookt voor lapsha (noodles), na het eten zijn ik en Marien nog ff in een boomhut geklommen en daarna hadden we een kleine sbor. Daarna zijn we terug naar het kamp gegaan en daar hadden we nog een sbor en na die sbor heb ik nog ff gegeten en zijn we zo’n beetje gaan slapen. Helaas kon dat niet op de hike, erg jammer. Ook is er iets loos met mijn foto kamera, het ding ZUIPT batterijen, gaat soms in het hoesje aan en het batterijen klepje is niet 100% meer….

Day 20

Dag 20: dindsdag 2 augustus

Vanmorgen hadden we “lazy morning” je mocht uitslapen tot 10:00, maar dan had je geen ontbijt, dus ben ik gewoon naar het ontbijt gegaan, na het ontbijt zijn we met een klein groepje naar zee gegaan, om 12:00 gingen we terug. We hebben onderweg nog ff CD-R gezocht maar die waren daar 30 Roebel (1€) en dat is te duur want ergens anders zijn ze 15 Roebel, maar Timur weet waar en wij niet.

In het tichie-tjas zijn we spullen gaan kopen voor de jaarmarkt die vanmiddag is, Wij hebben de opdracht om een café/bar te doen, dus hebben we flessen drinken, chips e.d. gekocht.

Na de poldniek was dus de jaarmarkt, er waren weer veel spelletjes e.d. de geld eenheid was:

1 steen
5 stenen = 1 koffer
{ de reden van stenen is omdat er OVERAL zowat keien liggen!}

s avonds na de sbor hebben ik, maks en Natasha nog wat gepraat en liedjes gezongen.

Day 21

Dag 21: woensdag 3 augustus

Vanmorgen zijn we na het ontbijt voor waarschijnlijk de laatste keer naar zee gegaan, dit keer heb ik ook ff natuurglas gezocht, dat ziet er best mooi uit. Toen we ±12:30 terug waren heb ik gouw nog at kleren gewassen, in het tichi-tjas hebben de kinderen van onze familie een presentatie voor onze ouders bedacht om ze te bedankten voor het kamp. Na de poldniek hadden de begeleiders planjorka en konden we niet op onze kamer want Colja wilde de deur op slot voor seks ofzo (ja, dat zei hij zelf) toen we er weer in konden na oezjin, lag er een lege fles bier ofzo onder de douchebak.

Voor de sbor waren de presentaties (bedankjes) Na de sbor/sonniek zijn we met de familie naar de kampvuurplek gegaan voor alweer de laatste switska, we hebben gezongen en gepraat over het kamp en de familie. Toen we terug waren heb ik m’n tas vast ingepakt, om 2:00 was adboi (dat is een traditie op de laatste avond.)

Day 22

Dag 22: donderdag 4 augustus
Vandaag is het dan alweer 3 weken geleden sinds dag 1 in Rusland. ook het kamp in toeapse is vandaag afgelopen. Het was echt weer een te gek kamp er waren natuurlijk wel verschillen met vorig jaar maar dat is logisch. Ik wil nog helemaal niet weg hier maarja….
Vanmorgen voor de laatste keer naar het ontbijt enja donderdag hé dus cornflakes:P Na het ontbijt heb ik nog wat overige dingen ingepakt en de kamer opgeruimd Om 13:00 hadden we abjet (lunch) daarna hebben we de spullen buiten gezet en hebben we een korte sbor gehad en zijn we met 2 bussen richting het station gegaan. Daar moesten we op een vertraagde trein wachten. Net voor de regen kwam deze aangescheten.

In de trein hebben we gegeten en een beetje gepraat, het was een beetje saai want iedereen was moe, rond 0:0 ben ik gaan slapen….

(Ook ben ik gisteren te weten gekomen dat ik en Sander bij Natasha in het gastgezin komen! YESSSSSSSSSSSSSSSS)

Day 23

Dag 23: vrijdag 5 augustus

…. Nadat ik rond 10:00 ben opgestaan heb ik Lapsha gegeten en wat van die hondenbrokjes jachtige koekjes. Daarna heb ik ff gerust en om 13:00 moest iedereen een formulier invullen over het kamp.

’s-Middags hebben we met de Nederlanders bij elkaar gezeten om te praten over zaterdag en zondag. Zaterdag gaan we alleen per gastgezin iets doen en zondag met een grote groep naar een park vlak bij Natasha’s flat. Na de meeting heb ik nog muziek geluisterd. En nog wat gepraat met o.a. Laura, wat we verder nog doen zal wel praten en misschien zingen ofzo zijn… morgen ochtend komen we aan in Moskou.

Day 24

Dag 24: zaterdag 6 augustus

Vanmorgen zijn we om 5:30 opgestaan in de trein, we hebben wat gegeten en rond 7:00 kwamen we in Moskou aan, we hadden een Sbor en afscheid van iedereen genomen vervolgens heeft de oom van Natasha ons naar Natasha’s flat gebracht, Daar hebben we gedouched en daarna ontbeten (Eindelijk! Weer normaal eten!!) Daarna hebben we op internet gezeten, wat gemaild msn en ja: ventrilo met jeroen, ik heb vanaf hier via Radmin ff ventrilo een update gegeven. ’s Middags zijn we naar het park gegaan waar we morgen heen gaan met de hele groep, maar nu om souvenirs te kopen rond 17:30 zijn we met de trolleybus terug gegaan (net als heenweg trouwens) ’s avonds hebben we voor een paar cent friet bij Mc Donalds gehaald en Rond 21:00 hebben we een uitzending gedaan maar door traag internet en slechte mic kon ik niet veel zeggen. Maar of het goed is gegaan weet ik zo niet… Daarna zijn we gaan slapen.

Day 25

Dag 25: zondag 7 augustus

Damn… vandaag alweer de laatste da in Rusland, ik wil nog helemaal niet weg! Maarja vandaag zijn we rond 12:00 pas opgestaan en na het ontbijt (middageten hoe je het wilt noemen) zijn we met de auto naar het park gegaan (natasha’s moeder heeft ons gebracht). Er waren een hoop Russen en natuurlijk de NL-groep. Ook was Nastja er. We hebben wat rond gelopen, gedronken (ja… ook alcohol ja) en gegeten rond 17:30 zijn we terug gegaan naar Natasha’s flat, maar omdat ik Natasha en Karel Pizza eten waren, waren wij laat terug en was iedereen als verdwenen… we hebben in de buurt van de uitgang gezeten tot ik Rita en Colja zag, zij hebben naar Dasha gebeld dat Karel bij ons was en die is hem komen halen, samen met hen zijn we naar het Metro station gelopen waar we afscheid hebben genomen van Karel en Dasha. Toen we bij Natasha thuis waren hebben we weer op internet gezeten, daarna gegeten, Na het eten hebben we wéér op internet gezeten en muziek en foto’s gebrand, Sander heeft naar zijn ouders gemaild omdat hij door Nl’s slechte weer wel bezorgd was over de vakantie van zijn ouders.

Day 26

Dag 26 maandag 8 augustus

Vanmorgen zijn we om 6:30 opgestaan, en hebben we ontbeten, de spullen ingepakt en zijn Sander, ik en Natasha per taxi om 7:30 naar het vliegveld gegaan, we moesten daar vrij lang wachten omdat we te vroeg waren, toen iedereen er was hebben we een Sbor gehouden en hebben daarna afscheid genomen van de Russen (dit is NIET leuk :’() we hebben ingecheked en daarna heb ik nog een T-shirt van de metro gekocht, om 10:45 vertrok ons vliegtuig, we kregen te eten pannenkoek of omelet, rond 12:00u kwamen we aan op schiphol, het was er druk bij de paspoort controle. Toen we bij de ouders kwamen hebben we ff gepraat (ja… je kent het vast wel) en nog ff een Sbor gehouden, Reina en Alina waren er ook. Daarna hebben we afscheid van de Nl-groep genomen en hebben we met Sander en familie nog wat gegeten en gedronken en over Rusland gepraat. Daarna zijn we naar huis gegaan. Thuis heb ik souvenirs gegeven aan m’n ouders. Ook heb ik mijn examencadeau gehad, Daarna heb ik op de computer gezeten en met Jeroen en met Natasha gepraat via ventrilo. Om 17:30 heb ik gegeten en ’s avonds weer ff op de pc gezeten en gepraat over het kamp.

Back to top

Posted by Leon Meijer | on

RSS